Ronkonkoma Fire: O le susunuina o faletapuai na suesueina o se solitulafono ita

O loʻo taumafai leoleo o Long Island e suʻesuʻe pe o se fale tapuaʻi na mafua ai le inoino ina ua togi e se tasi se atigipusa na pa i fafo o se faletapuai.
O le faʻailoga a Islama o loʻo i ai nei le mea o loʻo vaʻaia e le au talitonu i le faletapuai Rangkhamkoma o se faʻailoga o le ita: faʻailoga mu - o le taunuuga o se mea na tupu i fafo atu o le nofoaga o tapuaiga i le Aso Fa o Iulai aʻo leʻi tafa o ata.
Aʻo sasao le afi i le faʻailoga o le masina, o le Imam o Masjid Fatima Al-Zahra, Ahmed Ibrahim, na maeʻa tatalo i totonu.
O le vitio mataʻituina o loʻo faʻaalia ai sekone e oʻo atu i le faʻalavelave. Na taʻua e le Loia a le Itumalo o Suffolk o le polo afi na mafua mai i se tasi o loʻo faʻaaogaina se atigipusa ma se faʻavave.
“Na sau o ia mai se mea ma faia.E leai se mea na ausia, ae na ia faaalia le inoino.Aisea?"Fai mai Ibrahim.
O lo’o taumafai nei le au su’esu’e pe o se solitulafono o le ‘ino’ino, peita’i na ta’ua e le Ofisa o le Loia Fa’aitumalo e foliga mai o se solitulafono.
"E leai se Amerika lelei e mafai ona vaʻaia lenei mea ma puipuia," o le tala lea a Rep. Phil Ramos (D-NY) o Niu Ioka.
O lenei faletapuai sa i ai i Ronkonkoma mo le tolu tausaga. O le fale faaleagaga o le tusa ma le 500 aiga. E leʻi feagai lava ma se faʻamataʻu seia oʻo ia Iulai 4 o lenei tausaga.
"E matua faanoanoa lava ona ua filifili se tasi e faatupuina le inoino i se taeao matagofie o le faamanatuina," o le tala lea a Hassan Ahmed, o se sui o le Suffolk County Attorney's Anti-Bias Committee.
O le faletapuai lava ia e lei faaleagaina ma e leai se tasi na manua, ae o lea ua fai mai le imam e tatau ona ia toe mafaufau i lana masani masani o le faitauina o le Quran i se nofoa faaluelue.
“Ou te masalosalo pe tatau ona ou toe faia,” o lana tala lea.” E mafai e se tasi ona taulaʻi mamao mai ia te aʻu.E ofoofogia.”
I le avea ai o se vaega o le suʻesuʻega, na fai mai ai le Ofisa o le Loia a le Itumalo o Suffolk County o loʻo suʻesuʻeina e le FBI meafaigaluega na faʻaaogaina e susunuina ai le faʻailoga. .
fale koneteina modular 2


Taimi meli: Iul-07-2022