'O se pusa mamalu o paipa ma turbines': Dave Eggers i luga o se jetpack ma le mealilo o le vaalele solo |Dave Eggers

Ina ua alu aʻe le tagata suʻesuʻe o David Maiman i le lagi, na foliga mai o loʻo ia taliina se manaʻoga anamua. Aisea la e foliga mai ai e leai se tasi e popole?
E iai a matou jetpacks ma matou te le popole lava. O se tagata Ausetalia e igoa ia David Maiman na ia fatuina se ato vaalele malosi ma lele i le lalolagi atoa – i se tasi taimi i le paolo o le Statue of Liberty – ae toaitiiti tagata latou te iloa lona igoa. Sa maua lana ato vaalele, ae leai. o le tasi na faanatinati e aumai. Ua fai mai tagata latou te mananao i pusa vaalele mo le tele o tausaga, ma ua matou fai mai matou te fia felelei mo le faitau afe o tausaga, ae o le mea moni?vaai i luga. Ua gaogao le lagi.
O loʻo feagai le kamupani vaʻalele ma le le lava o pailate, ma e mafai ona sili atu le leaga. O se suʻesuʻega talu ai nei na maua ai e oʻo atu i le 2025, matou te faʻamoemoe o le a le lava le lalolagi o le 34,000 pailate faʻapisinisi. Mo vaʻalele laiti, e tutusa lava faiga. o vaalele ultralight e tau le mafai ona ausia. (O le gaosi oloa, Air Création, na o le tasi le taavale na faatauina atu i le US i le tausaga talu ai.) O tausaga uma lava, e tele atu a matou pasese ma itiiti pailate. o lo'o i ai, ae e le mafai e Mayman ona fa'alogo i ai se tasi.
“I ni nai tausaga ua mavae, sa i ai la’u vaalele i le Uafu o Sini,” na ia fai mai ai ia te a’u.” Ou te manatua lava lo’u lele latalata atu e vaai ai i tagata tamo’e ma tagata o savavali solo i le vaega o le laau, o nisi e le’i tepa a’e i luga.O Jetpacks sa leotele, o lea ou te taʻutino atu na latou faʻalogo mai ia te aʻu.Ae sa ou i ai iina, lele i luga o pusa vaalele, latou te leʻi tepa aʻe.”
Ina ua 40 ou tausaga, sa amata ona ou faataitai i le lele i soo se mea lava ou te mafaia – helikopa, ultralights, gliders, tautau tautau. 'ou te mana'o lava e fai.O lea na ou taumafai ai i le paragliding, fa'alelei. I se tasi aso, na ou tu ai i se malae vaalele i tafatafa o le auala i le atunuu uaina o Kalefonia lea na ofoina atu ai ni vaalele vaalele i le Taua Muamua a le Lalolagi. E leai ni a latou vaalele i lena aso, ae sa i ai se Taua Lona Lua pomu, o se B-17G e taʻua o le Sentimental Journey e faʻatumu ai le suauu, o lea na ou oso ai i luga. I totonu, o le vaalele e foliga mai o se vaʻa alumini tuai;e talatala ma talatala, ae lele malie ma pisapisao e pei o se Cadillac. Sa matou felelei mo le 20 minute i luga o mauga lanumeamata ma mūmū, o le lagi sa paepae e pei o se vaituloto aisa, ma sa pei na matou faaaogaina lelei le Aso Sa.
Ona ou te le iloa le mea o loo ou faia, ma ou te le lelei i le numera, faitau le matagi, po o le siakiina o telefoni po o fua, ou te faia nei mea uma o se pasese nai lo se pailate. pailate.Ou te iloa lenei mea.Pilots e tatau ona faatulagaina ma auala, e le o aʻu o se tasi o na mea.
Ae o le i ai faatasi ma nei pailate na ou matua faafetai ai ia i latou o e sa faaauau pea — faataitai ma olioli i le lele. O lo’u faaaloalo mo pailate e le faatapulaaina, ma mo le 10 tausaga ua mavae, o lo’u faiaoga i le aoga tulagalua o se Farani-Kanatia e igoa ia Michael Globensky o le sa faiaoga i le ultralight. O lo o lele le uila vilivae i Petaluma, Kalefonia. Sa masani ona ia aoaoina le hang gliding, ae ua mate lena pisinisi, o lana tala lea. I le sefululima tausaga talu ai, na mou atu ai le tamaititi aoga. , ma nisi o tamaiti aoga. Ae o lena galuega ua matua pa'u lava. O le taimi mulimuli na ou vaai ai ia te ia, e leai lava ni ana tamaiti aoga.
Ae, matou te o soo i luga. O le ultralight trike sa matou aveina e fai si pei o se uila afi e lua nofoa ma se tautau tautau tele ua faapipii i ai.Ultralights e le puipuia mai elemene - e leai se vaalele;o loʻo faʻaalia uma le pailate ma le pasese - o lea matou te ofuina paʻu mamoe, pulou, ma totigilima mafiafia. Na taʻavale Globensky i luga o le auala, faʻatali mo le tamaʻi Cessna ma le turboprop e pasi, ona oʻo lea i le matou taimi.Powered by propellers i le pito i tua, o le ultralight faatelevave vave, ma ina ua mavae 90 mita, Globensky tulei lemu apaau i fafo ma tatou i ai i le ea.Takeoff e toetoe lava i luga, e pei o se kite ua tosoina i luga e se matagi faafuasei.
O le taimi lava na matou tuua ai le malae vaalele, o le lagona na matua ese lava ma e matua ese lava mai le nofo i luga o se isi lava vaalele. I le siosiomia e le matagi ma le la, e leai se mea na tu i lo matou va ma ao ma manulele a o matou felelei i luga o le alatele, i luga o faatoaga i Petaluma, ma totonu. le Pacific.Globensky e fiafia e fusi le matafaga i luga aʻe o Point Reyes, lea o galu o loʻo i lalo e pei o le suka masaa. O matou pulou e iai microphones, ma i le 10 minute, e tautala ai se tasi oi matou, ae masani lava na o matou i le lagi, filemu, ae o nisi taimi faalogologo i se pese a John Denver. O lena pese e toetoe lava o Rocky Mountain High i taimi uma. O nisi taimi ou te faaosoosoina ai e fesili ia Globensky pe mafai ona tatou ola e aunoa ma le "Rocky Mountain Heights" a John Denver - aemaise lava pe a manatu o lenei tagata pese-pese na maliu i le lele o se faataitaiga. vaalele i Monterey, i luma atu i Saute - ae leai so'u loto. Sa fiafia tele o ia i lena pese.
Na oo mai Globensky i lo’u mafaufau a o faatalitali i le pakaga o se supamaketi Ralphs i le nuu matutu o faatoaga o Moorpark i Kalefonia i saute. saini mo se fa'aa'oa'oga i le fa'aiuga o le vaiaso o le a ou ofuina ma fa'agaioi ai a latou jetpacks (JB10) ma le tele o isi tamaiti a'oga.
Ae a o ou faatalitali i le pakaga taavale, sa na o le toafa lava isi tagata sa ou feiloai i ai—lua paga—lea sa i ai iina mo se aoaoga faamasani. Muamua o William Wesson ma Bobby Yancey, lapopoa 40-mea mai Oxford, Alabama, 2,000 maila le mamao. sa paka i o'u tafatafa i se taavale totogi mautotogi.” Jetpack?”na latou fesili mai. Ou te luelue, latou taofi ma matou faatali. O Wesson o se pailate e toetoe lava o mea uma - vaalele, gyrocopters, helicopters. O lea ua galue o ia mo le kamupani eletise i le lotoifale, lele helikopa i le eria ma asiasia laina pa'u. uo mamae ma sa sologa lelei le malaga.
O le isi paga o Jesse ma Michelle.Michelle, e fai matatioata lanu mumu, ua mafatia ma o loo i ai iina e lagolago Jesse, o ia e pei o Colin Farrell ma sa galulue faatasi ma Maiman ma Jarry o se pueata i luga o le ea mo le tele o tausaga. o se tasi na fanaina ata o Mayman o lele faataamilo i le Statue of Liberty ma Sydney Harbour. Tuuina atu “kopi lena” nai lo le “ioe,” Jesse, e pei o aʻu, e fia iloa e uiga i le lele, lele i tafatafa o le pasese, ae le o pailate. sa manao e lele se ato vaalele, ae e lei maua lava se avanoa.
Mulimuli ane, na gogolo mai se pikiapu uliuli i totonu o le pakaga ma oso mai ai i fafo se Farani umi umī, lapopoa. jetpack training facility e faigata ona maua, pe - e sili atu - o lona nofoaga e sili ona faalilolilo. ae leai. Na fai mai Jarry matou te o i Ralphs, aumai le meaai matou te mananao i ai, tuu i totonu o lana taavaletoso ma na te totogi ma ave i le fale a'oa'oga.O lea la o le matou lagona muamua o le polokalame a'oa'oga a le Jetpack Aviation o se tagata Farani umi o lo'o tuleia se fa'atau fa'atau i totonu o se supamaketi.
Ina ua uma ona ia utaina a matou meaai i totonu o le loli, sa matou o i totonu ma mulimuli atu ia te ia, o le taavale solofanua na ui atu i le fanua o fualaau aina suamalie ma fualaau faisua a Moorpark, o sprinklers paʻepaʻe e tipi i laina o lanu meamata ma aquamarine. matou te ui atu i la matou auala pefu i atumauga o le tipolo ma mati, ua mavae atu eucalyptus windbreaks, ma mulimuli ane i totonu o se faatoaga avoka lauusiusi i le tusa ma le 800 futu i luga aʻe o le sami, Jetpack o loʻo i totonu o le vaalele.
O se fa'atonuga fa'atauva'a. O le lua-eka avanoa ua va'aia mai le isi vaega o le fa'ato'aga e se pa laupapa papa'e. o le faifaato'aga e ana le fanua o ia lava sa avea muamua ma pailate ma nofo i se fale i luga o le tuasivi.” E le popole o ia i le pisapisao,” o le tala lea a Jarry, a o tilotilo atu i le malo o Sepania i luga.
I le ogatotonu o le lotoa o loʻo i ai le jetpack testbed, o se faʻataʻitaʻi sima e pei o le tele o le malae pasiketipolo. Na feoai solo a matou tamaiti aʻoga mo ni nai minute aʻo leʻi maua le pusa vaalele, lea o loʻo tautau i totonu o se pusa faʻatau e pei o se falemataʻaga. mea matagofie ma faigofie.E lua turbojets faʻapitoa faʻaleleia, o se pusa suauʻu tele ma ni au e lua - taʻavale i le taumatau ma le uʻu i le agavale.O le jetpack e mautinoa lava o loʻo i ai se elemene komepiuta, ae mo le tele o vaega, o se faigofie ma faigofie- e-malamalama masini.E foliga tutusa lava o se jetpack e aunoa ma le faamaumauina o le avanoa po o le mamafa.E lua turbojets ma le malosi maualuga o le 375 pauna.E i ai le malosi suauu o le 9.5 kalone.Mago, o le jetpack mamafa 83 pauna.
O le masini ma le vaega atoa, o le mea moni, e matua le manaia ma faamanatu vave mai ia te aʻu le NASA - o se isi nofoaga e sili ona le manaia, fausia ma tausia e tagata ogaoga e le popole tele i foliga. Cape Canaveral fale o loʻo faʻaogaina atoatoa ma leai se vevesi. O le paketi mo le faʻaleleia o fanua e foliga mai e leai. A o ou matamata i le malaga mulimuli o le vaʻa vaalele, sa ou taia i itu uma e liliu ai ona o loʻu le taulaʻi atu i soo se mea e le fesootai ma le misiona i lima – fau mea fou lele.
I Moorpark, sa matou saofafai ai i totonu o se tama'i hangar, lea na ta'alo ai e le TV tele ata o Jarry ma Mayman o lo'o fa'ata'ita'iina avatars eseese o la latou ato va'alele. O le vitiō na fa'afefe ai le latou malaga i Niu Ioka, Kalefonia i saute i le amataga o le tu'uga Formula 1 i Monaco. .O taimi uma lava, o se puʻupuʻu mai le James Bond ata tifaga Thunderball e suʻi faʻatasi mo le malie malie. Na taʻu mai e Jarry ia i matou o Mayman o loʻo pisi i luga o le telefoni ma tagata teu tupe, o lea o le a ia taulimaina faʻatonuga faʻavae. Faatasi ai ma le mamafa o le gagana Falani, na ia talanoaina O mea e pei o le toso ma le uo, saogalemu ma mala, ma ina ua uma le 15 minute i luga o le laupapa paepae, e manino lava ua tatou sauni e faʻapipiʻi a tatou mea faigaluega. Ou te leʻi sauni, ae e le afaina.
O le ofu muamua o se ofuvae umi umi e faʻafefete afi. Ona sosoo ai lea ma se pea o totini fulufulu mamoe mamafa. Ona i ai lea o se ofuvae siliva, mama ae e le mu. Totigilima. Mulimuli ane, o se pea seevae pa'u mamafa o le a fa'amaonia e avea ma ki e taofia ai o tatou vae mai le mu. (O nisi fa'amatalaga lata mai.)
Talu ai o Wesson o se pailate aoaoina, na matou filifili ai e tuu muamua o ia e alu. Na ia a’e i luga o ni faasitepu pa u’amea e tolu ma se’e i totonu o lana ato vaalele, lea na tautau mai i u’amea i le ogatotonu o le ala. E 50 ona tausaga, e lelei lona tino, tula, lanumoana-mata, umi vae ma malu le tautala. Na ia faʻafeiloaʻi uma i matou i se faʻatalofa ma faʻafeiloaʻi, ona tosoina lea o se apa karasini mai se pusa uta.
Ina ua ia toe foi mai ma amata ona sasaa le suauu i totonu o le pusa vaalele, na faatoa iloa ai le tulaga lamatia na foliga mai, ma pe aisea na tuai ai le atinaeina o le jetpack ma le vaetamaina. A o matou faatumuina tane kesi a le matou taavale i penisini sili ona mu i aso uma, e i ai - pe faafoliga ia - o se mamao mafanafana i le va o tatou aano maaleale ma lenei suauu pa. Ae o le tauaveina o lena suauu i lou tua, i se ato faafafa mamalu tumu i paipa ma turbines, aumaia i le fale le moni o le afi afi i totonu.Na o le matamata kerosene sasaa inisi mai Wesson's Ae ui i lea, o loʻo i ai pea le tekinolosi sili ona lelei, ma na alu ai Mayman 15 tausaga, ma le tele o faʻasalalauga le manuia, e oʻo ai iinei.
E le faapea o ia o le muamua.O le tagata muamua i faamaumauga na pateniina se jetpack (po o rocket pack) o le enisinia Rusia Alexander Andreev, o le na vaai faalemafaufau i fitafita e faaaoga le masini e oso i luga o puipui ma lua. nono manatu mai la latou galuega faatino Himmelsstürmer (Storm in Heaven) - lea na latou faamoemoe o le a maua ai e le alii sili o le Nazi le malosi e oso ai. Faafetai i le Atua ua uma le taua a o lei oo i lena, ae o loo ola pea le manatu i mafaufau o inisinia ma inventors. e leʻi oʻo i le 1961 na fausia ai e Bell Aerosystems le Bell Rocket Strap, o se ato vaʻalele faigofie e lua e faʻaoso ai le tagata o loʻo ofuina i luga mo le 21 sekone e faʻaaoga ai le hydrogen peroxide e fai ma fafie. lele i luga o le sauniga amata.
E fiaselau miliona tagata na matamata i lena demo, ma e le mafai ona tuuaia tagata ona o le manatu o loʻo oʻo mai ni pusa vaalele i aso uma. O le ata o Maiman o se talavou o matamata i sui tauva o loʻo faʻafefe i luga o le Los Angeles Coliseum e leʻi aluese lava o ia. Na tupu aʻe i Sini, Ausetalia, na ia na aoao e lele a o lei aoao e ave taavale;na ia maua lana laisene pailate i le matua o le 16. Na alu o ia i le kolisi ma avea ma se tagata fai pisinisi, mulimuli ane amata ma faatau atu se kamupani e pei o Yelp, ma siitia atu i Kalefonia ma se matagi e faataunuu ai lana miti o le fatuina o lana lava jetpack. Amata i le 2005 , sa galulue o ia ma inisinia i se paka tau pisinisi i Van Nuys, fausiaina ma le suʻeina o fesuiaiga faigata o tekinolosi. O nei jetpack variants e na o le tasi le pailate suʻega, e ui lava na ia maua aʻoaʻoga mai ia Bill Suitor (le tagata lava e tasi na musuia o ia i le 84th). Olimipeka).O Tavita Maiman lava lena.
O uluai lomiga na faaaoga ai afi e 12, ona sosoo ai lea ma le 4, ma e masani ona ia lavea i fale (ma cacti) i tafatafa o le Van Nuys Industrial Park. Ina ua uma se vaiaso leaga o malaga faataitai i Ausetalia, na paʻu o ia i se faatoaga a Sini i se tasi aso ma sa taofia ai i le falemai ona o se mu ogaoga. i lona suilapalapa. A o fuafua e lele i luga o le uafu i Sini i le aso na sosoo ai, na faatea o ia ma lele mo sina taimi i luga o le uafu ae leʻi toe paʻu, o le taimi lea i se meainu. - jet design o le JB9 ma le JB10. Faatasi ai ma lenei lomiga - o le tasi o loʻo matou suʻeina i aso nei - e leai ni faʻalavelave tetele.
E taua le matauina, o Mayman ma Jarry e felelei a la ato vaalele e toetoe lava a na o luga o le vai - e lei faia lava se auala e ofuina uma ai se ato vaalele ma se parachute.
O le mea lena ua tatou felelei ai i aso nei. Ma aisea ua tatou le sili atu ai i le 4 futu mai le eleele. Ua lava? A o nofo i luga o le faatausiusiuga o le ala, ma matamata ia Wesson ua sauni, sa ou mafaufau pe o le mea na tupu—lele 4 futu i luga. sima—o le a ofoina atu se mea e pei o le lele moni. A o ou fiafia i vaalele uma na ou aveina i vaalele uma sa ou taumafai ai, ou te toe foi mai i taimi uma i le aafiaga e sili ona latalata i le lele mama ma lagona moni lava le mamafa. sa i luga o se mauga auro i le talafatai tutotonu o Kalefonia, ma le mutia mohair, ma o se tamaloa i le 60 o ona tausaga sa aoaoina au i le auala e lele ai se glider tautau. , ufi ma maea—ma i le faaiuga, sa ou i luga o le tumutumu o le mauga, ua sauni e tamoe i lalo ma oso. O le uiga lena o le mea atoa – tamoe, osooso ma faaopeopea i le isi vaega o le ala a o le folau i luga a’e o a’u e sili ona ta matagi.Na ou faia i le sefululua taimi i lena aso ma e leʻi lele i luga o le 100 futu seʻia oʻo i le leva o le aoauli. Ou te mafaufau i aso uma e uiga i le leai o se mamafa, o le toʻafilemu ma le faigofie o le tautau i lalo o apaʻau tapoleni, o le galu o Mohair Mountains i lalo o loʻu vae.
Ae ou te alu ese. O lea ua ou nofo i luga o se nofoa palasitika i talaane o le ala, ma tilotilo atu ia Wesson. Sa tu o ia i luga o faasitepu o le pa uʻamea, o loʻo mau lona pulou, o ona alafau ua avea ma vaega o lona isu, o ona mata na oomi i totonu o le pa. loloto o ona foliga. I le faailo a Jarry, na sasaa ai e Wesson ia vaalele, lea na uio e pei o ni morta. ata o laau eucalyptus, e pei o le tu i tua o se vaalele pe a amata i luga o se malae vaalele. E leai se tasi e tatau ona faia lenei mea.
I le taimi nei, sa tu Jarry i luma o Wesson, ma faaaoga taga ma taga e taitai ai o ia i luga ma lalo, agavale ma taumatau. fusu ma ta 10. Na ia gaoioi ma le faaeteete i luga o le tarmac, e le sili atu i le 4 futu le maualuga, ona vave tele lea, ua uma. valu minute —e oo lava i le tapulaa pito i luga.O le kerosene e mamafa, vave mu, ma e na o le tele o mea e mafai ona ave e se tagata. E sili atu le lelei o maa, ae o le a sili atu le mamafa - mo le taimi nei. le malamalama ma le malosi e lava lelei e fai ai e sili atu nai lo kerosene, ae, mo le taimi nei, e faʻatapulaʻa oe i mea e mafai ona e tauaveina, e le tele.
Sa faapalasi Wesson i luga o le nofoa palasitika i talaane o Yancey ina ua uma ona alo ese mai lana ato vaalele, mu ma setete. Sa ia lele toetoe lava o ituaiga uma o vaalele ma helikopa, ae “o lena,” sa ia fai mai ai, “o se mea sili ona faigata ua ou faia.”
Na faia e Jesse se galuega lelei e lele i luga ma lalo ma se faatonuga lelei, ae na ia faia se mea ou te le iloa e tatau ona matou faia: na ia tulaueleele i luga o le ala. e masani lava ona tulaueleele — ae i jetpacks, e tupu se mea le lelei pe a tulaueleele pailate i luga o sima. O le uila afi i tua o pailate e feulaina le fausu i le 800 tikeri i le eleele, ma o lenei vevela e leai se mea e alu i ai ae e susulu atu i fafo, e sosolo i luga o le auala. e pei o se radius pomu.Pe a tu Iese pe tu'u i luga o faasitepu, e mafai ona sasaa atu le gasu i lalo o faasitepu pa ma sosolo i lalo. Ae o le tu i luga o le fola sima, o le ea aluese e sosolo atu i le itu o ona seevae i se taimi vave, ma na osofa'ia ona vae, o ana tama'i povi. Ua amata loa ona gaioi e Jarry ma Maiman. E faaaoga e Maiman le mamao e tape ai le turbine ae aumai e Jarry se pakete vai. I se tasi o faatinoga, na te ta'ita'iina vae o Iese, seevae ma mea uma i totonu. e le sau i fafo mai le tapu, ae o le lesona o loo aoaoina pea.
Ina ua oo i lo'u taimi, sa ou laa i luga o faasitepu pa u'amea ma se'e i autafa i totonu o se ato vaalele o lo o tautau mai vili. .O le afifiina ua mamanuina lelei mo le tufatufaina atu o le mamafa ma le faigofie o le puleaina, ae o le 90 pauna (mamago faʻatasi ai ma le suauʻu) e le o se mea ula. O le taimi lava lena, na lagona ai le sa'o, o na mea uma.
O lona uiga, saʻo i lalo i faʻamau ma fusi. E tele faʻamau ma fusi e fetaui lelei e pei o se suti faʻafefete, faʻamamafaina le faʻamauina o le groin. , tuʻuina atu le sili atu pe itiiti le suauu i le jet turbine.O loʻu lima agavale pulea o le yaw, faʻatonu le faʻafefe o le vaalele i le agavale poʻo le taumatau. Jarry. E pei o Wesson ma Jesse i o'u luma, na tulei mai o'u alafau i lo'u isu, ma sa ma feiloai ma Jarry ma mata, ma faatalitali mo soo se poloaiga laiti e fesoasoani ia te au e le oti.
Na faatumu e Maiman lana ato faafafa i le karasini ma toe foi atu i le itu o le ta ma le mamao i le lima. Na fesili Jerry pe ua ou sauni. Na ou fai atu ia te ia ua ou sauni. Ua mu Jets. E foliga mai o se afa o le Category 5 e alu i se alavai.Jarry liliu se tui e le o vaaia ma ou faataitai i ana gaioiga ma le tootoo moni. Ua faateteleina le leo. Na te liliu atili lana tootoo gaoi, ou te liliu laʻu. .Sa ou laa teisi i luma ma aumai faatasi o'u vae.(O le mea lena e maaa ai vae o tagata fai jetpack e pei o fitafita meataalo - soo se mea sese e vave faʻasalaina e le 800-tikeri jet exhaust.) Jarry e faʻataʻitaʻi sili atu throttle, ou te tuʻuina atu atili u'amea, ona ou alu ese lemu lea mai le eleele. E le pei o le leai o se mamafa. Nai lo o lea, sa ou lagonaina pauna uma o a'u, o le a le tele o le tui e ave ai a'u ma le masini.
Na fai mai Jerry ia te au ou te alu i luga. Tasi le vae, sosoo ai ma le lua, sosoo ai ma le tolu. A o taalili le vaalele ma mu le kerosene, sa ou taamilo, ma le manatu o se tele o le pisapisao ma faafitauli o loo opeopea 36 inisi mai le eleele. E le pei o le lele i lona mama. foliga, harnessing le matagi ma mastering soaring, ua na o le malosi malosi.O le faaleagaina lea o le avanoa e ala i le vevela ma le pisapisao.Ma e matua faigata lava.Aemaise lava pe a faʻaoso aʻu e Jarry.
O le liliu i le agavale ma le taumatau e mana'omia ai le fa'aogaina o le u'u - o le u'u o lo'u lima agavale, lea e fa'agaioi ai le ala o le fa'asu'u. I lona lava, e faigofie. o le tarmac e pei o Jesse. E le faigofie le fetuutuunai o le angle o le auvae aʻo faʻamautu le taʻavale aʻo faʻamautu vae ma faʻamaʻaʻa i mata fiafia o Jarry. Ou te le'i faia lava se galu tele fa'ase'e.)
Ona agai lea i luma ma tua. O se galuega e matua ese lava ma sili atu ona luitauina. Ina ia agai i luma, e tatau i le pailate ona faagaioi le masini atoa. Vaai faalemafaufau i se masini triceps i le faletaalo. Sa tatau ona ou viliina le ato vaalele—mea uma i lou tua—e ese mai lo'u tino. Fai le faafeagai, toso le au i luga, aumai o'u lima latalata i o'u tauau, liliu le vaalele agai i o'u tapuvae, toso a'u i tua. ;E na ona ou fai atu ou te le fiafia i ai ma moomoo maimau pe ana pei o le tootoo ma le uo – sili atu otometi, sili atu ona tali atu, ma e tau le mu (mafaufau i le sulu i le pata) le pa'u o o'u tamai povi ma tapuvae.
Pe a uma le malaga faataitai, ou te alu ifo i lalo i faasitepu, aveese lo'u pulou, ma nonofo faatasi ma Wesson ma Yancey, ma tetete ma le vaivai. .Ina ua matou vaaia ua sili atu le lelei o le Jesse, ina ua goto le la i lalo o le laina laau, sa matou talanoaina le mea e mafai ona matou faia e faaleleia ai, ma le aoga lautele o lenei masini.O le taimi nei o le vaalele e puupuu tele ma faigata tele. Ae o le tulaga foi lena i le Wright Brothers - ona sosoo ai lea ma nisi. O la latou taavale vaalele muamua e mafai ona feleleai sa matua faigata lava ona lele mo soo se tasi sei vagana ai i latou lava, ma ua mavae le sefulu tausaga i le va o la latou faʻataʻitaʻiga ma le uluai vaʻalele faʻatautaia tele-maketi e mafai ona felelei e. so'o se isi lava .A'o le taimi nei, e leai se tasi e fiafia i ai.Mo nai tausaga muamua o le latou malaga fa'ata'ita'i, sa latou sipi i le va o ala tetele e lua i Dayton, Ohio.
O loo maua pea e Mayman ma Jarry i latou lava iinei. Ua latou faia le galuega faigata o le mamanuina, fausiaina, ma le suʻeina o se ato vaalele e faigofie ma lava le malamalama mo Rube e pei o aʻu e lele i tulaga faʻatonutonu. ma e foliga mai o le a mafai foi ona latou foia le faafitauli o le taimi o le vaalele. Ae, mo le taimi nei, o le Jetpack Aviation boot camp e lua tagata faatau totogi, ma o le vaega o totoe o le tagata e tuʻuina atu i le paga vaʻaia se faʻamavae faʻatasi.
O le masina i le aʻoga, sa ou nofo i le fale e taumafai e faʻamutaina lenei tala ae ou faitau i se tala fou na vaʻaia se pusa vaalele i le 5,000 futu e latalata i Los Angeles International Airport. LAX's air traffic controller, ona e le o se vaaiga muamua. E foliga mai e le itiiti ifo ma le lima jetpack na vaaia i le va o Aukuso 2020 ma Aukuso 2021 - o le tele o latou i Kalefonia i Saute, i le maualuga i le va o le 3,000 ma le 6,000 futu.
Na ou imeli ia Mayman e fesili atu po o le a le mea na ia iloa e uiga i le mea na tupu, ma le faamoemoe o lenei alii jetpack lilo o ia. Ona ou te manatu o ia o se tagata e sili ona maufaatuatuaina, o loʻo lele maualuga, e foliga mai e faʻafeagai ma le faʻatapulaʻaina o le ea, ae toe foʻi, Kalefonia e leai se o le faamaumauga o loʻo i ai i se isi tagata, seʻi vagana ai le malosi e lele ai, ma se jetpack.
Ua mavae le vaiaso ma ou te leʻi toe faʻafofoga mai ia Mayman. I lona lemu, o loʻo tupu aʻe ai mafaufauga feʻaveaʻi. O le mea moni o ia, na ou mafaufau ai. E naʻo ia e mafai ona faia se vaalele faapena, ma e naʻo ia lava e iai le mafuaaga. pu'eina le lalolagi e ala i auala tuusao—mo se faataitaiga, vitio YouTube ma faasalalauga i le Wall Street Journal—na faamalosia o ia e fai mea leaga. Na amata ona valaau e pailate ma tagata e pulea feoaiga i luga o le ea i LAX le pailate o Iron Man — o le tagata i tua o le tiotio e pei o le superhero alter ego Tony Stark, faʻatali seʻia oʻo i le taimi saʻo e faʻaalia ai o ia.
“Maimau pe ana ou maua se manatu i le mea o loo tupu i LAX,” o le tusi lea a Mayman.” E leai se masalosalo na vaaia e pailate vaalele se mea, ae ou te matua masalosalo lava o se pusa vaalele e malosi le afi.E leai se malosi e a’e ai i le 3,000 pe 5,000 futu, lele mo sina taimi ona o mai lea i lalo ma tulaueleele.Na'o a'u lava ou te manatu e mafai ona avea ma se uila eletise ma se mannequin inflatable e foliga mai o se tagata o lo'o ofuina se jetpack."
O le isi mealilo manaia ua mou atu. Atonu o le a le toe i ai ni alii vaalele fouvale e felelei i luga o le ea faasaina, ma atonu o le a le maua a tatou lava pusa vaalele i o tatou olaga, ae e mafai ona tatou nofouta mo ni alii vaalele faaeteete se toalua, o Mayman ma Jarry, oe. o nisi taimi e tafafao ai i Avocado Falele faataamilo i le faatoaga, pe a na ona faamaonia latou te mafaia.
O mea uma na saunia e Dave Eggers e lomia e Penguin Books, £12.99. Ina ia lagolagoina le Guardian ma le Observer, oka lau kopi ile Guardianbookshop.com.E ono fa'atatau le tau o uta.


Taimi meli: Ian-27-2022